Τορόντο-Γ. Δημητριάδης: Αυξήσαμε τις άμεσες ξένες επενδύσεις στο 72% και θέλουμε ανάπτυξη των ΑΠΕ δηλώνει ο Δ/νων του Υπερταμείου

Array

Για τις  άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα που αυξήθηκαν κατά  72% μίλησε Γρηγόρης Δημητριάδης, CEO του Υπερταμείου, στο Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο που διεξάγεται 17 και 18 Οκτωβρίου.

Το Υπερταμείο ενδιαφέρεται για τη βελτίωση των εταιρειών των οποίων ήδη έχει στην  επίβλεψη του και πώς θα κινήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης έχει ως προτεραιότητα πώς θα βελτιωθούν και οι υπηρεσίες που παρέχονται στον κόσμο.

Σημαντικό ενδιαφέρον επίσης υπάρχει για τον τομέα του περιβάλλοντος, όπως είπε. «Υποστηρίζουμε πάρα πολύ και τη μετάβαση την οποία κάνει η ΔΕΗ σε σχέση με την απολιγνιτοποίηση και επιθυμούμε την ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», σημείωσε ο κ.Δημητριάδης. «Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, έχουμε κάποια ποσά που προέρχονται από τα μερίσματα τα οποία με τη σειρά τους προέρχονται από την καλή λειτουργία των εταιρειών μας και αυτά κοιτάμε να τα επενδύσουμε στην Ελληνική οικονομία. Για αυτό ως πρώτο βήμα συνεργαζόμαστε με κάποιες συστημικές τράπεζες ενώ σημαντικός στόχος είναι να κινητοποιήσουμε επενδύσεις», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Αθηνά Χατζηπέτρου, CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μίλησε για την συμπληρωματικότητα της Τράπεζας σχετικά με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και το Υπερταμείο και την πλαισίωση με τον επενδυτικό νόμο και όλων των αντίστοιχων κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Η Τράπεζα εξακολουθεί, όπως είπε, να λειτουργεί ως καταλύτης με γρήγορους ρυθμούς, με ψηφιακές υποδομές, με διαφάνεια και δραστηριοποιείται σε δυο βασικούς πυλώνες: ο ένας είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία, υπό την μορφή συγχρηματοδοτήσεων και εγγυήσεων, όπως επίσης και τα μη χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν πολύ σοβαρή στόχευση τόσο την εκπαίδευση της επιχειρηματικής κοινότητας, όσο και την εκπαίδευση συνολικά του επιχειρηματικού τοπίου, πάντοτε με τη χρήση τεχνολογίας καθώς άλλωστε και εμείς είμαστε ένα ζωντανό παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού και αυτό το κατορθώσαμε μέσα σε δυόμιση χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος