Το standby στις ηλεκτρικές συσκευές μάς κοστίζει 15 κιλοβάτ το μήνα – Πώς θα μειώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας (video)

Array

Ποιες συσκευές είναι πιο ενεργοβόρες; Πώς θα μειώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου; O Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τα μικρά μυστικά που μπορούν να περιορίσουν τους λογαριασμούς ρεύματος εν καιρώ ενεργειακής ακρίβειας.

«Είμαστε θετικοί στην εξοικονόμηση της ενέργειας, αλλά όχι στην υποβάθμιση της ζωής μας» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης αναφορικά με την κουλτούρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών βρίσκεται πρώτη στη λίστα των ενεργειών που πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας κατά 15%. Σύμφωνα με τον ειδικό «η συντήρηση όλων των ηλεκτρικών συσκευών είναι το νούμερο ένα που πρέπει να κάνουμε. Ενδεικτικά ένας μη συντηρημένος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας αυξάνει την κατανάλωση κατά 30 – 40%.

Ποιες είναι οι 10 πιο ενεργοβόρες συσκευές.

Ο κ. Χριστοδουλίδης απαρίθμησε τις συσκευές που αυξάνουν τους λογαριασμούς ρεύματος με τον θερμοσίφωνα, τον φούρνο και το αερόθερμο να είναι αρνητικοί πρωταθλητές.

Το standby στις ηλεκτρικές συσκευές μάς κοστίζει 15 κιλοβάτ το μήνα – Πώς θα μειώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας (video)

Ο ίδιος συνέστησε να αφήσουμε τις άσχημες συνήθειες του παρελθόντος και να προσέχουμε να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση stand by (τηλεοράσεις, υπολογιστές) και τους φορτιστές στη πρίζα.

Το standby στις ηλεκτρικές συσκευές μάς κοστίζει 15 κιλοβάτ το μήνα – Πώς θα μειώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας (video) «Θα πρέπει να κλείνουμε τις συσκευές από το διακόπτη ή να τις βγάζουμε από τη πρίζα. Δεν αρκεί να τις κλείνουμε με το τηλεχειριστήριο» εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσουμε 15 κιλοβατώρες το μήνα.

Κλείνουμε λοιπόν όλες αυτές τις συσκευές «βαμπίρ», όπως ονομάζονται όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και να τις βγάζουμε από την πρίζα όταν πηγαίνουμε για ύπνο.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος