Το παζλ της επιστροφής στην κανονικότητα – Α. Γεωργιάδης: Εντός Μαρτίου το άνοιγμα της αγοράς

Η παράταση του lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου θεωρείται πλέον δεδομένη και το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει το χρονοδιάγραμμα για τη συνολική επαναλειτουργία της οικονομίας και της εκπαίδευσης με βασική παράμετρο την εξέλιξη της πανδημίας. Εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η πρόθεση είναι πριν το τέλος Μαρτίου να σηκώσει ρολά το λιανεμπόριο και ν’ ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια. Το άνοιγμα της εστίασης δρομολογείται για πριν το Πάσχα, ενώ εντός του Μαΐου τοποθετείται το άνοιγμα του τουρισμού.

Η επαναλειτουργία των εστιατορίων τοποθετείται περίπου στα μέσα Απριλίου και πάντα με αυστηρά μέρα προστασίας των πελατών και του προσωπικού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8, επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου έχει την 22α Μαρτίου ως ημερομηνία ανοίγματος υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας με γνώμονα και τον εμβολιασμό των πολιτών που αναμένονται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες τώρα που το εμβόλιο της AstraZeneca επιτρέπεται και στους άνω των 65. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι σε 10 με 15 ημέρες που μεσολαβούν θα έχουμε σχεδόν μισό εκατομμύριο παραπάνω εμβολιασμένους. Άρα το τείχος προστασίας μεγαλώνει. Είναι ένα πράγμα τα κρούσματα, άλλο πράγμα οι καταλήψεις ΜΕΘ και κρεβατιών νοσοκομείων και οι θάνατοι», είπε και πρόσθεσε ότι όταν έχεις φτιάξει ένα τείχος προστασίας στους ευάλωτους, αυτό αρχίζει να φαίνεται και στο ΕΣΥ».
«Μέσα στον Μάρτιο νομίζω θα έχουμε ανοίξει την αγορά. Ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας που θα ανοίξει η αγορά», είπε και πρόσθεσε ότι “όλα τα μέτρα που λαμβάνονται συγκλίνουν στην ρευστότητα, άλλωστε και αφού ανοίξει η αγορά, θα υπάρχουν μέτρα προστασίας για αρκετό διάστημα» σημείωσε και ο κ. Γεωργιάδης και υπογράμμισε: «Θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την επανεκκίνηση, σας το λέω και το υπογράφω».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος