To Job Festival σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας από όλους τους κλάδους

Array

Το Job Festival παρουσιάζει σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας από όλους τους κλάδους.

Η Μαίρη Κατσαπρίνη μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» σημειώνει πως το φετινό Job Festival περιλαμβάνει 171 εταιρείες στο Ζάππειο στην Αθήνα και 148 εταιρείες στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Οι εταιρείες είναι από όλους τους κλάδους.

Οι τομείς των θέσεων εργασίας

Στο διήμερο του φεστιβάλ πρωτοστατεί ο τουρισμός και η εστίαση. Ακολουθούν η πληροφορική, η τεχνολογία και οι ψηφιακές υπηρεσίες. Σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι HR, βιομηχανία τροφίμων, υγεία, ενέργεια, ανακύκλωση, κλάδος αυτοκινήτου. Οι εταιρείες αυτές ζητούν προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων από πολίτες, τεχνίτες, διευθυντικά στελέχη, καθηγητές, υπαλλήλους γραφείου, υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών, μεσίτες, ασφαλιστές.

Τη φετινή χρονιά, το Φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ για την εργασία στην Ελλάδα, αφού δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να συναντήσουν τους επόμενους τους εργαζόμενους και βεβαίως στόχος να βρει την επόμενή του εργασία, να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του ή να αλλάξει και καριέρα. Αλλά επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να συμμετάσχει σε πάνω από 80 χώρους που αφορούν πώς αναζητάμε την εργασία μας και το κυριότερο, πώς γίνεται ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι άκρως απαραίτητες προκειμένου να βρεθεί η πρώτη δουλειά ή ακόμα και η αλλαγή εργασίας.

Συγχρόνως, υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις που βοηθούν τον κόσμο να φτιάξει το βιογραφικό του, να φτιάξει το προφίλ του στο marketing, να πάρει πληροφορίες αν θέλει να αλλάξει καριέρα, να βγάλει επαγγελματική φωτογραφία, να περάσει διάφορα ψυχομετρικά τεστ, να κάνει προσωπικό branding, να μάθει συμβουλές για κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Όλα αυτά γίνονται παράλληλα και στο Βελλίδειο και στο Ζάππειο. Αν δεν κάνω λάθος. Οι εργασίες του φεστιβάλ ξεκίνησαν από χθες. Τώρα κάποιος που μας παρακολουθεί μπορεί να έρθει να επισκεφθείτε στην Αθήνα, στο Ζάππειο, στο Βελλίδειο. Πρέπει να έχει κάνει κάποια προεγγραφή.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ

«Καλό θα ήταν να έρθει λίγο διαβασμένος, να μπει site, να επιλέξει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, να δει τις εταιρείες που συμμετέχουν, να δει τις θέσεις εργασίας που προσφέρει κάθε εταιρεία και να συμπληρώσει μια φόρμα. Παράλληλα, μπορεί να ανεβάσει και το βιογραφικό του για να είναι διαβασμένος.  Θα του έρθει ένα barcode στο email του και με αυτό το barcode θα είναι το εισιτήριο του, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη, για να μπει. Εάν δεν καταφέρει να μπει στο site του φεστιβάλ, ερχόμενος είτε στο Ζάππειο είτε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, τα άτομα στη γραμματεία του εκδίδουν το barcode», τονίζει η Μαίρη Κατσαπρίνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος