Το ΔΝΤ ενέκρινε έκτακτη στήριξη ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε έκτακτη στήριξη ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς την Ουκρανία για να χρηματοδοτηθούν δαπάνες και θα υποστηριχθεί το ισοζύγιο πληρωμών, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας Κίριλο Σεβτσένκο.

Η Ουκρανία έχει στραφεί στη χρηματοδότηση από συμμάχους και διεθνείς θεσμούς για να στηρίξει την οικονομία της μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε απέραντα ευγνώμονες προς το ΔΝΤ για την άμεση απάντησή του στο αίτημά μας. Προσδοκούμε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σεβτσένκο. «Είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, τώρα που η χώρα περνάει τόσο φριχτούς καιρούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος