Τηλεδιάσκεψη εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Χ. Σταϊκούρα την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση «ενημέρωσης και έκφρασης αλληλεγγύης» όπως την χαρακτηρίζουν, διοργανώνουν την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας στις 12:00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με απόφαση του σωματείου τους, όπου το παρόν θα δώσουν και τοπικοί φορείς.

Οι πρόσφατες ενέργειες της νεοεκλεγείσας διοίκησης του σωματείου ήταν να σταλούν επιστολές «στον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Σκρέκα, σε όλους τους Κυβερνητικούς βουλευτές της Στερεάς, συμπεριλαμβανομένου τον Υπουργό Τύπου της κυβέρνησης κ. Οικονόμου και στην Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως: «Οι τιμές του νικελίου είναι σε κερδοφόρα επίπεδα, αλλά δεν παράγουμε, η ΛΑΡΚΟ υπολειτουργεί, έχουν διαλυθεί οι εγκαταστάσεις της, έχουν δημιουργηθεί επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Παρά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει πάρει έμμεσα και άμεσα πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 150 από την πώληση της συρρικνωμένης παραγωγής, αντί να βλέπουμε τον εκσυγχρονισμό της και την ανάπτυξη της, βλέπουμε το γκρέμισμα της, την μέχρι τελικής πτώσεως απαξίωση, την κατεύθυνση προς το λουκέτο.

Μέσα από αυτόν τον νόμο μας έκοψαν μεγάλο κομμάτι της μηνιάτικης μισθοδοσίας μας, την “ανάσα” που μας έδιναν τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας, το δικαίωμα να συνταξιοδοτούνται όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και να λαμβάνουν το μόχθο μία ζωής».

Σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός προγράμματος προσυνταξιοδότησης για όσους είναι 59 ετών και άνω, καθώς και ρυθμίσεις για άλλες ηλικιακές κατηγορίες.

Την Τετάρτη 29/12 έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος