Τι ισχύει με το επίδομα θέρμανσης: Στις 13/1 εκπνέει η προθεσμία – Δεν θα δοθεί άλλη

Array

Παράταση δόθηκε, για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης, με τη νέα προθεσμία να είναι μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε η φοροτεχνικός Μάρα Μεθενίτη, «μέχρι και 30/12 στο σύστημα είχαν γίνει περίπου 1,2 εκατ. αιτήσεις. Δεύτερη ευκαιρία δίνεται στην ουσία σε όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου. Προσοχή δεν θα δοθεί νέα παράταση». 

Όπως εξήγησε η ίδια «αν κάποιος έχει ξεχάσει να κάνει την αίτησή του, πρέπει να σπεύσει μέχρι 13 Ιανουαρίου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και αυτό είναι ανεξάρτητο με το αν θα έχει προμηθευτεί ήδη ή όχι το καύσιμο το οποίο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει.
Μπορεί να κάνει την αίτησή του μέχρι 13 Ιανουαρίου και να αγοράσει το καύσιμο το οποίο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει μέχρι και 31/3/2023. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση επίσης, εάν δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει. Μπορεί να κάνει την αίτησή του ώστε να μην χάσει το δικαίωμά του και να δει σε δεύτερο χρόνο εάν η τσέπη του αντέχει να αγοράσει κάτι έτσι ώστε να επιδοτηθεί».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος