Θ. Μπάκας, μεσίτης: Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά βρίσκεται σε στεγαστική κρίση – Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων (video)

«Μόλις μία στις δέκα κατοικίες που είναι κατάλληλη για φοιτητές, άνω των 50 τ.μ., έχει ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ», σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου e-real estates, o οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για την στεγαστική κρίση που βιώνουν δεκάδες οικογένειες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο γνωστός μεσίτης ακινήτων τόνισε ότι το ποσό των 300€ αφορά τις μικρές γκαρσονιέρες ενώ κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο ύψος των μισθωμάτων τόνισε ότι «οι αυξήσεις μετά το 2019, χρόνο με το χρόνο, είναι ραγδαίες».

Η εκτίναξη των τιμών αποτυπώνεται και σε μελέτη της Eurostat σύμφωνα με την οποία «το 83% των ενοικιαστών στη χώρα μας δαπανούσε πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για στέγαση, όταν το μέσο όρο δαπάνης στην ΕΕ των 27 χωρών μελών δεν ξεπερνούσε το 25,1%.

Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζεται το πώς διαμορφώνονται τα μισθώματα για οικογένειες σε έξι πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 25%.

Θ. Μπάκας, μεσίτης: Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά βρίσκεται σε στεγαστική κρίση – Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων (video)

Σύμφωνα με την Eurostat το 2019, το 62,1% των ενοικιαστών στην Ελλάδα δαπανούσαν άνω του 50% του εισοδήματός τους για το κόστος στέγασης.

Ο κ. Μπάκας επιβεβαίωσε τα σχετικά στοιχεία λέγοντας ότι πλέον ένας εργαζόμενος δαπανά μέχρι και το 70% του εισοδήματός του. «Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά βρίσκεται σε στεγαστική κρίση», πρόσθεσε αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2022 ανανεώνονται αρκετά μισθωτήρια και οι ιδιοκτήτες αναμένεται να ζητήσουν αύξηση που φτάνει το 10%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος