Τεράστιο το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας με τη Ρωσία

«Χρυσές» συνεχίζει να πληρώνει η Ελλάδα τις εισαγωγές (κυρίως ενεργειακών προϊόντων) από τη Ρωσία, επιβαρύνοντας περαιτέρω το εμπορικό της έλλειμμα. 

Τον πρώτο μήνα τρέχοντος έτους το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με τη Ρωσία ανήλθε σε 488,4 εκατ. ευρώ, καθώς η αξία των εισαγωγών ανήλθε σε 498,0 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 που ήταν 498,7 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αξία των εξαγωγών προς τη Ρωσία ανήλθε μόλις σε 9,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 40,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 που ήταν 16,0 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), όσον αφορά στην Ουκρανία, η αξία των εισαγωγών από τη συγκεκριμένη χώρα ανήλθε σε 31,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 66,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 που ήταν 19,1 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αξία των εξαγωγών προς την Ουκρανία ανήλθε σε 96,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 523,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022 που ήταν 15,4 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας ήταν θετικό και ανήλθε σε 64,2 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα). 

Ρεπορτάζ Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος