Τέλη κυκλοφορίας: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή τους – Λήγει η προθεσμία

Tην Τρίτη 28 Φεβρουαρίου λήγει η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για την υποβολή δήλωσης ακινησίας των οχημάτων

Λίγες ημέρες έχουν ακόμα περιθώριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023 καθώς την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου λήγει η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο. Οι οδηγοί σε περίπτωση που χάσουν την προθεσμία θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει και η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους για να θέσουν -όσοι το επιθυμούν- το όχημά τους σε ακινησία. Η άρση ακινησίας δεν μπορεί να γίνει πριν από τον Απρίλιο, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα, ενδεχομένως ακόμα και πριν τις εκλογές.

Τότε, λοιπόν, θα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά θα πληρώσουν τα 9/12 του ποσού που αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζουν έκπτωση 25% στα τέλη κυκλοφορίας!

Οι 3 τρόποι πληρωμής

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

  • μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  • στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.
  •  Σε περίπτωση χρήσης τραπεζικής κάρτας η εξόφληση πραγματοποιείται σε 12 άτοκες δόσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος