Συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ με τους εμπόρους του Πειραιά – Προτάσεις για την πειραϊκή αγορά

Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Γιώργο Καρανίκα, συναντήθηκαν ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, στην πρώτη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τις εκλογές του ΕΣΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τα περιεχόμενά της: «Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αιχμής που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα, όπως: Η αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα και όχι μόνο, με σκοπό την προβολή της πειραϊκής Αγοράς μέσω της καμπάνιας “Shopping in Greece”, και συνδυαστικά με τις δυο ψηφιακές πλατφόρμες που έχει δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος, η προσπάθεια ένταξης των πειραϊκών επιχειρήσεων στην υπηρεσία Tax Free, η ανάγκη δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, ως σημαντικός πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά κ.ά. τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, όπως η ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα ΕΣΠΑ, τα προγράμματα ΛΑΕΚ, η πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, θέματα φορολογικά, ρευστότητας των επιχειρήσεων, τραπεζικών χρεώσεων κ.λπ. ενώ αναδείχθηκε και η σημασία της ενότητας για την ανάδειξη κοινών προβλημάτων και την επίτευξη κοινών στόχων.

Επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ ΕΣΕΕ και ΕΣΠ και η πρόθεση υλοποίησης κοινών δράσεων, ώστε η πειραϊκή αγορά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη, σύμφωνα και με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Δήμο, το ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ και το Σύλλογό μας, μια πρωτοβουλία που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς το πειραϊκό εμπόριο καλείται να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού, όπως επίσης στα νέα τεχνολογικά δεδομένα της ψηφιακής εποχής που διανύουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος