Συνάντηση Μητσοτάκη με Τσαρλς Νταλάρα – Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Για την απόφαση να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα κατά 50 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2022-26 ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τσαρλς Νταλάρα εταιρικός σύμβουλος (Advisory Partner) του επενδυτικού ομίλου Partners Group, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Pharmathen, Δημήτρης Καδής, τους οποίους συνάντησε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η νέα επένδυση σύμφωνα με τα δυο κορυφαία στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, θα διατεθεί για την ανάπτυξη ενός κέντρου καινοτομίας στην Αττική, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 150 νέες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης. Η νέα ερευνητική μονάδα θα προστεθεί στις δύο παραγωγικές μονάδες που διαθέτει η Pharmathen στην Ελλάδα, στην Παλλήνη και στις Σάπες Ροδόπης.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκαν η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος την τελευταία διετία και η υψηλού επιπέδου κατάρτιση του ελληνικού εργατικού δυναμικού, ενώ συζητήθηκαν οι ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις σε πολλούς κλάδους και η δυνατότητα ανάπτυξης εφοδιαστικών αλυσίδων στην Ελλάδα, που θα τονώσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εγχώριας παραγωγής.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει τον κλάδο του φαρμάκου και των υπηρεσιών υγείας, όπου η χώρα μας ήδη έχει σημαντικό αποτύπωμα, και στο πλαίσιο αυτό έχει συνεργαστεί με κορυφαία στελέχη του τομέα της βιοφαρμακευτικής που είναι ελληνικής καταγωγής και διακρίνονται στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος