Σήμερα οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου πρόκεται να ανακοινώσει στις 11 το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο νέος κατώτατος μισθός αναμένεται στα 760 με 770, από τα 713 ευρώ που είναι σήμερα και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας.
Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη Τρίτη (14/3/23) επεσήμανε ότι «έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» είπε. Όσο για το ποια επιδόματα θα συμπαρασύρει είπε πως «το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε: «Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε ως πολιτικοί Αγιοβασίληδες ενόψει εκλογών. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, να δούμε τις αντοχές της οικονομίας, τις αντοχές των επιχειρήσεων. Από τη μια πλευρά δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό. Χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν και εργαζόμενοι, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να δούμε και τις αυξημένες πράγματι ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος