Στήριξη στην Εστίαση: Υπό εξέταση αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και επιστρεπτέα προκαταβολή (video)

Μεγαλύτερη στήριξη ζητούν οι επαγγελματίες στην εστίαση, τονίζοντας ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από τα πρώτα μέτρα που θα μπορούσαν να επιστρέψουν είναι οι αναστολές και η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

«Ποια είναι η σημασία των γρήγορων αντανακλαστικών; Σε ένα, στην αναστολή εργασίας. Θα είμαστε έτοιμοι ως επιτελείο για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

«Να επανέλθουν τα μέτρα της επιστρεπτέας προκαταβολής, να απαλλαγούμε από τα ενοίκια και η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. 

Περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ, ενίσχυση ρευστότητας μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων και χρονική μετάθεση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου, ζητούν τα επιμελητήρια.

«Όταν ανακοινώνονται μέτρα που περιορίζουν τις δυνατότητες λειτουργίας των επιχειρήσεων, θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες δράσεις στήριξης» σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. 

Μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ποσού που θα επιστρέψουν οι επιχειρηματίες από τις ενισχύσεις που έλαβαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Καθοριστικός παράγοντας για το εύρος των παρεμβάσεων θα είναι η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος