Στην εξαγορά της CrownRock έναντι 12 δισ. δολ. προχωρά η Occidental Petroleum

Στην εξαγορά της CrownRock έναντι 12 δισ. δολ. προχώρησε η Occidental Petroleum, σε ακόμη μια μεγάλη συμφωνία στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ, στην εκπνοή του 2023.

Η Occidental θα εκδώσει ομόλογο 9,1 δισ. δολαρίων και περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε κοινές μετοχές για τη χρηματοδότηση του mega deal.

Πρόκειται για την 9η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στις ΗΠΑ, με κεφαλαιοποίηση 49,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα το 26% των μετοχών της εταιρείας κατέχει η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ.

Η CrownRock είναι ένας ιδιώτης παραγωγός ενέργειας που δραστηριοποιείται στο δυτικό Τέξας κατέχοντας μια έκταση 100.000 στρεμμάτων στο Midland Basin.

Σημειώνεται ότι το Midland Basin παρήγαγε το 15% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ το 2020, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

Με επικεφαλή τον δισεκατομμυριούχο του Τέξας Timothy Dunn, η CrownRock παρήγαγε 140.000 βαρέλια ημερησίως το τρίτο τρίμηνο του 2022, από 66.000 βαρέλια ημερησίως το 2019, σύμφωνα με έκθεση Ιανουαρίου της Fitch Ratings.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος