Σταϊκούρας για πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται η επιδότηση για ένα τρίμηνο στα 15 λεπτά αντί των 25

Array

Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία και το πρώτο τρίμηνο του 2023, όμως με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ αντί 25 που είναι τώρα, ανακοίνωσε από το ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όσον αφορά στην επιδότηση τροφίμων ο υπουργός είπε ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Για τις καταβολές επιδομάτων που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα ο κ. Σταικούρας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της οικονομίας ο υπουργός είπε ότι «πάει ικανοποιητικά», σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ σημείωσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα. Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (19/12) στην ΕΡΤ έδωσε διευκρινίσεις για το market pass, ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023 και θα ανακοινωθεί αυτή τη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος