Σταϊκούρας από Λουξεμβούργο: Συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική απέναντι στις προκλήσεις – Ισχυρά τα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας

Array

«Οι δημοσιονομικές προκλήσεις του 2023 απαιτούν συντονισμό στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Απαιτούν, όμως, και κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, στην τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση -πρόσθεσε ο υπουργός- έχει αποδείξει ότι ακολουθεί μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και μια διορατική εκδοτική στρατηγική, όπως καταδείχθηκε σήμερα και με την κατάθεση του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2023.

Προϋπολογισμός ο οποίος αναδεικνύει τα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αλλά και τις πολύ θετικές προοπτικές στα πεδία της ανάπτυξης, των επενδύσεων, των εξαγωγών, της απασχόλησης.

Προϋπολογισμός, όμως, που περιλαμβάνει και τις αναγκαίες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να χτίσουμε, με επάρκεια, ένα «δίχτυ ασφαλείας» πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και, ταυτόχρονα, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται.

Όλοι μαζί, και πάλι, με σύνεση, σοβαρότητα και ρεαλισμό θα τα καταφέρουμε».

Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος