Στ. Πέτσας: Ένταξη έργων ύψους 98,1 εκατ. ευρώ στο «Αντώνης Τρίτσης»

Array

Τριάντα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 98.111.742 ευρώ, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

Με αφορμή τις νέες εντάξεις, σε συνδυασμό με τη δοκιμασία από τις μεγάλες πυρκαγιές ο κ. Πέτσας τόνισε.

«Στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την πατρίδα μας, με τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς, ιδίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο, ενώνουμε δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί αλλά και για να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε επίσης  ότι στο υπουργείο Εσωτερικών, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για τη στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους δήμους και τις περιφέρειες και θα ξαναχτίσουμε -ενωμένοι, όλοι μαζί- ό,τι γκρέμισε η φωτιά με το καταστροφικό πέρασμά της», τόνισε.

Στις νέες εντάξεις στο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση έμφαση δίνεται στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον» και ειδικότερα στην Πρόσκληση ΑΤ01 «Υποδομές ύδρευσης», καθώς και στην ενίσχυση των υποδομών περιοχών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Στα νέα έργα που χρηματοδοτούνται, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Έργα υποδομών ύδρευσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, καθώς και του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» των Δήμων Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης, ύψους 8,7 εκατ. ευρώ. Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνονται αντικαταστάσεις παλαιών υδραγωγείων, καθώς και προμήθεια συστημάτων τηλεμετρίας για την καταμέτρηση δεδομένων για τον έλεγχο των διαρροών και της κατανάλωσης στα εξωτερικά και εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα και οι προτάσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης των Δήμων Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος