Σπ. Λιβανός: Στις 8 Φεβρουαρίου ενεργοποιείται η Κάρτα του Αγρότη

Από την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου θα ενεργοποιηθεί η Κάρτα του Αγρότη, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οπως είπε: «Με συντονισμένες ενέργειες φέρνουμε ταχύτερα εφέτος την ενεργοποίηση της κάρτας του αγρότη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και της οικονομικής δυσπραγίας που επιφέρουν στον αγροτικό κόσμο τα αυξημένα κόστη παραγωγής, ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος των αγροτικών εφοδίων για την τρέχουσα παραγωγική περίοδο. Θυμίζω ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια (2020 και 2021) είχαμε προχωρήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των παραγωγών, σε μεταγενέστερες όμως ημερομηνίες (30.3.2020 και 18.3.2021 αντίστοιχα). Εφέτος, η Τράπεζα Πειραιώς αποδεχόμενη τα επιχειρήματα που σας εξέθεσα προηγουμένως, θα ξεκινήσει την υποδοχή των αιτημάτων για νέες Κάρτες του Αγρότη την Τρίτη 8.2.2022. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να είμαστε συνεχώς στο πλευρό του Έλληνα αγρότη».

Ο κ. Λιβανός μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη συγκράτηση του κόστους παραγωγής καθώς και για τα μέτρα που έχουν παρθεί για αυτό το σκοπό. Σημείωσε ότι «πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση που συνεχώς εξετάζουμε και όποτε απαιτείται λαμβάνουμε μέτρα».

Πρόσθεσε ότι σκοπός της πολιτικής που ακολουθεί ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ανάδειξη του αγροτικού επαγγέλματος «σε προϊόν ελεύθερης και συνειδητής επιλογής και όχι επιλογή ανάγκης για τους νέους μας» συμπληρώνοντας πως «σε αυτή τη λογική στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τη ρευστότητα στον αγροτικό τομέα με πόρους του ΠΑΑ».

Απηύθυνε έκκληση προς τους παραγωγούς να εμπιστευθούν τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2022, ωστόσο όπως σημείωσε για φέτος, μαζί με τα ηλεκτρονικά, θα γίνονται δεκτά και τα χειρόγραφα μισθωτήρια. «Πρέπει όλοι μαζί να οδηγήσουμε την αγροτική παραγωγή μπροστά, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της διαφάνειας και της αξιοπιστίας όλων έναντι όλων. Η ψηφιοποίηση είναι ένα τέτοιο εργαλείο» είπε σχετικά.

Τέλος, ο κ. Λιβανός σχολιάζοντας την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δείχνει ότι αντιλαμβάνεται κάθε κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, ως ευκαιρία για να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια» καθώς όπως είπε: «Αυτό κάνει συστηματικά σε όλη τη διαδρομή του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος