Σε συζήτηση του ΔΝΤ για τις πράσινες επενδύσεις ο Χρ. Σταϊκούρας – Επαφές και με επενδυτικούς ομίλους

Η κλιματική μετάβαση και οι πράσινες επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχει, η διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στην οποία θα συμμετάσχει (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα και συνεχίζεται εντός τη εβδομάδας.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Nomura, η Société Générale, η HSBC και η Commerzbank.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει και στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία διετία. Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος