Σχολικά είδη: Στα 30 – 40 ευρώ το κόστος για την σχολική λίστα – Προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές στα περυσινά επίπεδα (video)

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν προκαλεί μόνο χαμόγελα σε μαθητές και δασκάλους, αλλά και προβληματισμό στους γονείς, οι οποίοι εν μέσω της ενεργειακής ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων καλούνται να προμηθευτούν τα αναγκαία σχολικά είδη. H ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, βρέθηκε σε ένα βιβλιοπωλείο στην Καλλιθέα και συνομίλησε με το ιδιοκτήτη για το κόστος της σχολικής λίστας.

«Το στοίχημα όλων των προμηθευτών και των αντιπροσώπων ήταν να κρατήσουμε το βασικό κωδικό της λίστας, που είναι η τσάντα, σε τιμές όσο πιο περυσινές γίνεται. Για φέτος το έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό για του χρόνου» δήλωσε  στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Παναγιώτης Περδίκης.

Τα έξοδα για το «πρώτο κουδούνι»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου «αν εξαιρέσουμε την άνοδο του χαρτιού που είναι χρηματιστηριακό είδος που αυξήθηκε κατά 25 – 30% από τις αρχές του χρόνου, καθώς και τα παράγωγά του, γενικότερα οι τιμές δεν έχουν ανέβει τραγικά».

Αναφερόμενος ο κ. Περδίκης στο κόστος για την αγορά των αναγκαίων στη σχολική λίστα επισήμανε ότι αυτή δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, τονίζοντας ότι οι «τιμές είναι βατές» μια και οι αντιπρόσωποι διατηρήσαν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, μειώνοντας το ποσοστό κέρδους τους».

Aνάλογα με την τάξη και την οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας οι μαθητές θα πρέπει να προμηθευτούν τις προσεχείς ημέρες τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές στυλό και ξύστρες. Η «επιστροφή στα θρανία» φαίνεται ότι θα γίνει με… τιμές 2021.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος