Σ. Αναγνωστόπουλος για τη νοθεία των καυσίμων: Τα πάντα είναι ανιχνεύσιμα – Οι νέες παρεμβάσεις της γ.γ. Εμπορίου (video)

Την παραδοχή ότι το πρόβλημα της νοθείας των καυσίμων υπήρχε πάντοτε στην ελληνική αγορά και ότι δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε τώρα, την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, έκανε στην ΕΡΤ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προαναγγέλλοντας νέες παρεμβάσεις της Πολιτείας.

«Προφανώς το φαινόμενο αυτό κινητροδοτείται περαιτέρω από τις πολύ υψηλές τιμές της βενζίνης που επικρατούν αυτή την στιγμή» επισήμανε ο κ. Αναγνωστόπουλος

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών ο κ. Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και η γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η αισχροκέρδεια που εμείς παρακολουθούμε στο επίπεδο των τιμών εκφράζεται και με αυτούς τους τρόπους, με την κλοπή στην αντλία αλλά και με το λαθρεμπόριο» είπε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.

«Υπάρχουν ευρήματα και το θέμα είναι πώς ο καταναλωτής θα τα μάθει και θα μπορεί να προστατεύεται», επισήμανε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην πώληση καυσίμων κάτω από τις τιμές αγοράς στα διυλιστήρια. «Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι θέμα μάρκετινγκ, αλλά υπάρχει και περίπτωση, που είναι πιο εκτεταμμένη, να έχει αγοράσει ο συγκεκριμένος πρατηριούχος πιο φθηνά.

«Αυτό δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε» δήλωσε προσθέτοντας όμως ότι αυτά τα πρατήρεια ελέγχονται για νοθεία: «Αν υπάρχει νοθεία, κάπου εκεί θα εστιάζεται».

Όσον αφορά τη νοθεία των καυσίμων με τους διαλύτες ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε ότι τα πάντα είναι ανιχνεύσιμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος