Πρόστιμα σε πρατήρια στην Αττική και την Ρόδο για υπέρβαση του πλαφόν στα καύσιμα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 105.000 ευρώ για υπέρβαση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους στα καύσιμα επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή σε πρατήρια στην Αττική και την Ρόδο.

Οι έλεγχοι όπως αναφέρει πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των δράσεων για την τήρηση του πλαφόν στα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν τα 2/3 των πρατηρίων καυσίμων στη Ρόδο. Στο 50% αυτών διαπιστώθηκαν σημαντικές υπερβάσεις του ανώτατου πλαφόν τόσο στην αμόλυβδη βενζίνη όσο και στο diesel, καθώς και μη καταχώριση στοιχείων στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, κατά παράβαση των σχετικών υποχρεώσεων. Για τις παραβάσεις αυτές θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα σε 13 πρατήρια, συνολικού ύψους 65.000 ευρώ.

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν 8 πρατήρια στην περιοχή της Αττικής με σημαντικές παραβιάσεις του νόμου περί ανώτατου πλαφόν καυσίμων, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ.

Τέλος, εντοπίστηκε στη Ρόδο μεγάλη αποθήκη με απομιμητικά προϊόντα (είδη ένδυσης και παιχνίδια), όπου κατασχέθηκαν περισσότερα από 15.000 τεμάχια, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 111.000 ευρώ.

Η Αρχή ελέγχει συστηματικά την αγορά και δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή σε φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και παράνομης διακίνησης προϊόντων, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος