Πρεμιέρα των εκπτώσεων: Σκρέκας και Καφούνης μαζί στην αγορά της Αθήνας

Έναρξη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας πραγματοποίησαν επίσκεψη σε μικρά και μεγάλα καταστήματα της Αθήνας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ε.Σ.Α.: «Έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές τους υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ικανοποίηση για την επίσκεψη».

Ο Σταύρος Καφούνης αφού χαρακτήρισε την φετινή εκπτωτική περίοδο ως μεγάλων προσδοκιών, δήλωσε ευτυχής που ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης παραμένει δίπλα στον Ε.Σ.Α. και με δική του πρωτοβουλία έγινε η παραδοσιακή βόλτα στην αγορά της πόλης, λέγοντας: «Ευελπιστώ ότι με γόνιμο διάλογο θα πραγματοποιηθούν ταχύτατα οι γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα επιλύσουν πάγια προβλήματα και θα επιτρέψουν στο εμπόριο και στην πραγματική οικονομία να αναπτυχθούν με ισχυρούς ρυθμούς. Η εκπτωτική περίοδος δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές και εύχομαι να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους εμπόρους όλης της χώρας» τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων σήμερα, επισκεφθήκαμε την αγορά όπου συζητήσαμε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές και διαπιστώσαμε υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με αυτά τα οποία μας είπαν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, έχει πάει καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό πρώτο εξάμηνο. Εμείς, ως αρμόδιο Υπουργείο, διασφαλίζουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι θα υπάρχουν δίκαιες εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Θέλουμε να αποτρέψουμε φαινόμενα των παραπλανητικών εκπτώσεων και θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.


Το προηγούμενο διάστημα, με έναν νέο μηχανισμό, έχουμε συλλέξει ως Υπουργείο τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων. Αυτές οι τιμές θα συγκριθούν με τις τιμές στα καταστήματα από σήμερα και μετά και στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα. Συνεπώς, οι έλεγχοι στην αγορά, πέρα από τα επιτόπια κλιμάκια των ελεγκτών, γίνονται και με ηλεκτρονικά μέσα κι έτσι αναπτύσσουμε ένα πλήρες σύστημα ελέγχων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος