Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα με τη επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα να φτάνει το 60% με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών, μίλησε στην ΕΡΤ για το πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλιακό θερμοσίφωνα μέσω της πλατφόρμας allazothermosifona.gov.gr και αναφέρθηκε στο ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» είπε στις «Συνδέσεις» ο κ. Καούκης ο οποίος αναφέρθηκε εκτός στην οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Όπως τόνισε, οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε ο ειδικός.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».

Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση σημειώνοντας το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και φτάνει τα 1.000 ευρώ. Και όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε δευτερεύουσα και για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος