Πετρέλαιο Θέρμανσης: Υψηλότερες οι τιμές του από το νέο έτος (video)

Array

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με την αλλαγή του χρόνου, καθώς μειώνεται η κρατική επιδότηση, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των διυλιστηρίων για τη δική τους επιδότηση.

Γεμίζουν τις δεξαμενές των σπιτιών τους τα νοικοκυριά, αν και με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, επωφελούμενα των χαμηλών τιμών, οι οποίες κυμαίνονται από 1,07- 1,17 ευρώ το λίτρο.

Από την Κυριακή 1η Ιανουαρίου η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 10 λεπτά, καθώς μειώνεται η κρατική επιδότηση από τα 25 λεπτά στα 15 λεπτά το λίτρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε θα συνεχιστεί η έκπτωση των 3,75 λεπτών ανά λίτρο από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας, αν και ακόμα δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Έτσι, με τη νέα χρονιά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα των 1,17- 1,31 ευρώ το λίτρο, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δε θα αυξηθούν περαιτέρω. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται άνοδος των διεθνών τιμών στα 84 δολάρια το βαρέλι, όταν στις αρχές Δεκεμβρίου είχε υποχωρήσει ακόμα και κάτω από τα 75 δολάρια.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι τρέχουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση, μετά την παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η δεύτερη φάση της πληρωμή του επιδόματος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος