Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Κυριακή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversität Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αγγλία, ενώ έλαβε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Διετέλεσε πρόεδρος της IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία, μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E., καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Επιπλέον είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011-2014).

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως και το 2009, ενώ υπήρξε διαχρονικά αρωγός και υποστηρικτής του έργου της.

H Πρόεδρος Βένια Παπαθανασοπούλου, Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, με ειλικρινή σεβασμό στο έργο και στη μνήμη του εκλιπόντος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση “δυσαναπλήρωτο κενό” το πλήρες νόημά της.

Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου».

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος