ΟΛΠ: Χιλιάδες νέες θέσεις αυτοκινήτων στη μεγάλη επένδυση στις εγκαταστάσεις της Cosco

Επένδυση συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ είναι ο νέος σταθμός αυτοκινήτων που εγκαινιάστηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου Cosco – ΟΛΠ στον Πειραιά. Το έργο με το οποίο δημιουργούνται 5.100 νέες θέσεις αυτοκινήτων, χαρακτηρίστηκε ως απόδειξη ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα υγειές και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον. Eντάσσεται στο πλάνο των υποχρεωτικών επενδύσεων του Cosco στον ΟΛΠ και αφορά επέκταση κατά 35 στρέμματα προς την βόρεια πλευρά του λιμανιού, στο Κερατσίνι.

Παρουσία των υπουργών Ναυτιλίας, Οικονομικών και Μεταφορών αλλά και του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε η νέα υπηρεσία.

ΟΛΠ: Χιλιάδες νέες θέσεις αυτοκινήτων στη μεγάλη επένδυση στις εγκαταστάσεις της Cosco

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, επεσήμανε:

«Πρόκειται για ένα επίτευγμα που ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά και είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξέλιξη του σε παγκόσμιο επίπεδο. Γίνεται κόμβος μεταμόρφωσης οχημάτων για τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αφρική και συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Πιστοποιεί την στρατηγική προσήλωση της Κυβέρνησης προς την ανάπτυξη και ενίσχυσης της Ελλάδας στην πρωτοκαθεδρία της Ναυτιλίας. Το car terminal εντάσσεται στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με σύγχρονες τεχνολογίες».

Ο Κωστής Χατζηδάκης από την πλευρά του ανέφερε:

«Το έργο επέκτασης του car terminal είναι σημείο αναφοράς στην πορεία βιώσιμης ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να βοηθήσει να γίνει η Ελλάδα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ξεκίνησε πριν από σχεδόν 20 χρόνια – επί Κυβέρνηση Καραμανλή- η παραχώρηση του λιμανιού και τότε υπήρχαν αντιδράσεις και καταγγελίες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σήμερα η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά εκδικήθηκε τους αρνητές της προόδου. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Ο Πειραιάς είναι το 40 λιμάνι στην Ευρώπη σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, 30 στην κρουαζιέρα και 10 στην διακίνηση επιβατών.

Η ΟΛΠ ΑΕ δίνει το 3,5% από τα έσοδά της στους γειτονικούς δήμους. Θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας, όπως γίνεται ήδη στην Θεσσαλονίκη, θα συμβεί στην Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, την Καβάλα αλλά και στον Βόλο, η παραχώρηση του οποίου ακολουθεί σύντομα. Χαίρομαι που η επένδυσή της COSCO έχει αποδειχθεί επωφελής για την ίδια αλλά και για την Ελλάδα, τον Πειραιά και τους εργαζόμενους. Η Κυβέρνηση είναι φιλοεπενδυτική και θα σταθεί δίπλα σε όλους, όσοι επενδύουν στην πατρίδα μας».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε:

«Το έργο ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου του 2023 και συμπεριλαμβάνεται στις επενδυτικές  υποχρεώσεις του ΟΛΠ, όπως συμφωνήθηκε με το ελληνικό δημόσιο. Θα ακολουθήσουν περισσότερες επενδύσεις της COSCO».

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος