Παράταση μέχρι τον Ιούλιο για την επιστρεπτέα προκαταβολή – Φοροτεχνικός εξηγεί τι προβλέπεται (video)

Στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο», η φοροτεχνικός Ισμήνη Γκούμα.

Όπως δήλωσε: «Aυτή την εβδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση, ενώ τα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς ΑΦΜ των επιχειρήσεων τον Ιούλιο.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί 31 Ιουλίου, οι δόσεις θα είναι 96 και άτοκες, ενώ όποιος πληρώσει όλο το ποσό θα έχει έκπτωση 15%.

Από το ποσό που έχουμε πάρει θα πληρώσουμε σίγουρα το μισό, έως 75%, ανάλογα με τη μείωση εσόδων που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα

Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας φορτωμένος φορολογικά, έχουμε και τον ΕΝΦΙΑ και την επιστρεπτέα, γενικά έχει παρατηρηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ότι έχουν αυξηθεί και τα οφειλόμενα ποσά και οι οφειλέτες, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν, άρα αυξάνονται οι υποχρεώσεις προς την εφορία που δεν μπορούμε να καλύψουμε και αυτό συμβαίνει και στο ΦΠΑ και στο φόρο εισοδήματος και στους λοιπούς παρακρατούμενους φόρους που προκύπτουν, και υπάρχει σημαντική δυσκολία στη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Τη λύση των δόσεων επιλέγουν αρκετοί οφειλέτες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, κάνοντας και σχετικές ρυθμίσεις.

Το θέμα είναι ότι οι 12 έως 24 δόσεις αρκετές φορές δεν είναι κάποιος ικανοποιητικός αριθμός, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας φαύλος κύκλος στη μη δυνατότητα των πληρωμών των υποχρεώσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος