Πάνω από 4.000 πολίτες συνομίλησαν με στελέχη 100 επιχειρήσεων στην «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού» της ΔΥΠΑ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό», που διοργάνωσε, σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση που υλοποιεί η ΔΥΠΑ εφέτος, ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, μετά τη διαδικτυακή ευρωπαϊκή ημέρα καριέρας, την οποία διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε τις 4.000, ενώ συμμετείχαν 100 επιχειρήσεις από τον κλάδο του τουρισμού και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, που αναζητούν προσωπικό για 3.000 θέσεις εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η διασύνδεση των εργαζομένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας αποτελεί την απάντηση στις απαιτήσεις της εποχής και αυτό, διότι φέρνει πιο κοντά τους εργαζόμενους με τις επιχειρήσεις, εν προκειμένου με τις 100 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και σε συναφείς επιχειρηματίες δραστηριότητες και αναζητούν 3.000 εργαζόμενους. Τέτοιες δράσεις συνιστούν μέρος των ενεργητικών πολιτικών, που εφαρμόζουμε, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας, της εθνικής οικονομίας και, φυσικά, των εργαζομένων μας. Στόχος μας είναι αυτές οι δράσεις να ενταθούν και να αποτελέσουν τον βασικό μοχλό όχι μόνο για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε: «Στην προσπάθειά μας να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για προσωπικό στον κλάδο του τουρισμού, εφέτος διοργανώσαμε δύο “Ημέρες Καριέρας”, πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, τη σημερινή στο ΣΕΦ και μία ευρωπαϊκή διαδικτυακή εκδήλωση τον Φεβρουάριο. Η εντυπωσιακή προσέλευση των πολιτών και η μεγάλη συμμετοχή 100 επιχειρήσεων αναδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι τέτοιες στοχευμένες δράσεις διασύνδεσης της προσφοράς και της ζήτησης, δηλαδή όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό. Μετά τη διοργάνωση 28 αντίστοιχων εκδηλώσεων, οι “Ημέρες Καριέρας” έχουν καταστεί ένας θεσμός, που τον έχει “αγκαλιάσει” η κοινωνία, γιατί ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε μία πραγματική ανάγκη. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης, τις οποίες έχουμε οικοδομήσει μαζί τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος