Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Υπεράσπιση της Κυριακής – Αργίας, με την νομοθετική κατοχύρωσή της

Array

Κριτική στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ασκεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) επικεντρώνοντας στο θέμα της Κυριακάτικης αργίας, τονίζοντας ότι απαιτείται η νομοθετική κατοχύρωσή της.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο: «επιτρέπει ρητά το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 6.00 τα ξημερώματα έως τις 21:00 το βράδυ για όλη την εβδομάδα και τις Κυριακές που θα λειτουργούν, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το ήδη “ξεχειλωμένο” ωράριο.

Παράλληλα, καταργεί την Αργία της Δευτέρας του Πάσχα για τους εμποροϋπαλλήλους, επιτρέποντας τη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή.

Δημιουργεί έτσι τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν για μια ακόμα φορά “τα σπασμένα”, ενώ ταυτόχρονα οι μεγάλοι εμπορικοί όμιλοι θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευχέρεια στα ωράρια λειτουργίας, ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η Ομοσπονδία μας επανειλημμένα είχε επισημάνει ότι, η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων (κάθε Μάιο και Νοέμβριο εκάστου έτους) από την ίδια τη σημερινή Κυβέρνηση, είχε ως αποτέλεσμα να καταργηθεί αυτομάτως και η λειτουργία των καταστημάτων κατά την 1η Κυριακή των περιόδων αυτών και έτσι να μειωθούν οι Κυριακές από 8 σε 6 ετησίως».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος