Ομάδα εκατομμυριούχων ζητά να φορολογηθεί από τα κράτη

Περισσότεροι από 100 εκατομμυριούχοι του κόσμου, συγκεντρωμένοι γύρω από τις ομάδες «Millionaires Patriots», «Millionaires for Humanity» και «Tax Me Now», έστειλαν ανοιχτή επιστολή με έκκληση προς τις κυβερνήσεις να τους φορολογήσουν. «Φορολογήστε εμάς τους πλούσιους, εδώ και τώρα», έγραψαν σε επιστολή τους, όπως αναφέρει η Oxfam. Η έκκληση έγινε με αφορμή τη σειρά διαλέξεων «Davos Agenda» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Σύμφωνα με την Oxfam, ο φόρος περιουσίας για τους πλουσιότερους θα συμβάλει στη μείωση των αυξανόμενων κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και στη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και της εκπαίδευσης, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.

Η επιστολή αυτών των εκατομμυριούχων αναφέρει ότι ο κόσμος έχει υποφέρει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ότι οι πλουσιότεροι έχουν γίνει ακόμη πλουσιότεροι και μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτούς πληρώνει τον κατάλληλο φόρο.

Μεταξύ των υπογραφόντων αυτής της επιστολής είναι η Αμερικανίδα κινηματογραφική παραγωγός Abigail Disney και ο Αμερικανός επιχειρηματίας Nick Hanauer.

Σε μια προηγούμενη μελέτη, η Oxfam κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας φόρος στην περιουσία των εκατομμυριούχων με μόνο 2 τοις εκατό ετησίως και 5 τοις εκατό για τους δισεκατομμυριούχους θα απέφερε 2,52 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως παγκοσμίως.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος