ΟΔΔΗΧ: Έξοδος στις αγορές με επανέκδοση 10ετούς για 500 εκατ. ευρώ

Array

Το “παράθυρο” ευκαιρίας που έχουν ανοίξει οι τελευταίες εξελίξεις σπεύδει να εκμεταλλευτεί το οικονομικό επιτελείο. Έτσι ο ΟΔΔΗΧ ανακοινώνει την επανέκδοση 10ετούς (σταθερού επιτοκίου 1,75% λήξεως 18 Ιουνίου 2032) προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα (μέσω επανατιμολόγησης) 500 εκατ. ευρώ.

Με την απόδοση του 10ετούς στο 4,317% (σχεδόν 140 μ.β χαμηλότερα σε σχέση με πριν 2 εβδομάδες) με αμέριστη την στήριξη της ΕΚΤ και με τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει την όποια εκκρεμότητα ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Οργανισμός επιλέγει την ασφαλή (και “κλειδωμένη”) αυτή κίνηση.

Κοινή εκτίμηση, πως με μικρές εκδόσεις (500 εκατ-1 δισ.) και εξάντληση όλων των σειρών εντόκων (έχουν χαμηλότερο κόστος) θα προχωρήσει η Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κύκλοι της αγοράς μόνο τυχαία δεν θεωρούσαν την σημερινή ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, εντάσσοντας την μάλιστα σε ευρύτερο πλαίσιο που περιλαμβάνει την επιτάχυνση του διαγωνισμού για την “Αττική Οδό” (νωρίτερα συνεδρίασε το δ.σ του ΤΑΙΠΕΔ) περνώντας στην δεύτερη φάση (των δεσμευτικών προσφορών από τους 8 ενδιαφερόμενους-σχήματα/εταιρείες) και την απόρριψη από το ΣτΕ των ενστάσεων για τον διαγωνισμό των “νέων ταυτοτήτων”.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος