Διοικητής ΟΑΕΔ: Ποιο το σχέδιο στήριξης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας (video)

Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τους πυρόπληκτους  σε όλες τις περιοχές  δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης  που αναφέρθηκε στα  μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων  που αφορούν τον Οργανισμό.

Ολοκληρώθηκε ήδη η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας καθώς και όλες οι δηλώσεις παρουσίας  που  υπήρχαν εντός του Αυγούστου, στους Δήμους Ιστιαίας –Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης Αγ. Άννας.

Θα δοθεί εφάπαξ  έκτακτη οικονομική ενίσχυσης ύψους  718,65  ευρώ  σε όλους του εργαζόμενους που διέκοψαν την εργασία τους, αν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή, με εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και σχετική αίτησή τους, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας  θα τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας 5 μηνών που αντιστοιχεί σε 1996 ευρώ και 10%  για κάθε εξαρτώμενο μέλος σε αναλογία δώρου Χριστουγέννων.

Στα τουριστικά καταλύματα των δύο παραπάνω δήμων στην Β. Εύβοια  οι διανυκτερεύσεις του Κοινωνικοί Τουρισμού από 6 γίνονται 12. Στους  δύο δήμους υπάρχουν 140  καταλύματα  μου συμμετέχουν στο πρόγραμμα  το οποίο «τρέχει» μέχρι 31 Ιουλίου του 2022.

Ο κ. Πρωτοψάλτης διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν πολύ γρήγορα. Ήδη ετοιμάζεται η σχετική ηλεκτρονική αίτηση  και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για το χρόνο έναρξης  λειτουργίας της  ενώ αναμένονται και τα σχετικά ΦΕΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος