ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για 1.000 προσλήψεις ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση

Πρόσκληση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα απευθύνει ο ΟΑΕΔ. Ο στόχος είναι όσοι επιθυμούν να να συμμετάσχουν στο «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την πρόσληψη 1.000 ατόμων, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση».

Θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης – δήλωση προτίμησης- αίτηση ελέγχου προϋποθέσεων από τις 22-06-2021 και ώρα 9η πρωινή, στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο των αιτήσεων για το ανωτέρω πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ: «Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα».

Επίσης ο οργανισμός επισημαίνει πως: «Ως άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση νοούνται οι άνεργοι που: – είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των εικοσιτεσσάρων (24) μηνών, ή είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των δώδεκα (12) μηνών και ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες β έως ε της ανωτέρω παραγράφου «άτομα σε μειονεκτική θέση».

Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος