Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του εμπορίου θέμα της συνάντησης ΕΣΕΕ – Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χ. Δήμα

Συνάντηση εργασίας με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού εμπορίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα. Εκ μέρους της Συνομοσπονδίας συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΔΣ κ. Βασίλης Παγώνης και η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ – ΕΣΕΕ κ. Βάλια Αρανίτου.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ: «Σε συνέχεια της παρουσίας του κυρίου Δήμα στο διεθνές Συνέδριο Future of Retail που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ στο τέλος Μαΐου και της επίσκεψής του στην πρωτοποριακή Έκθεση Τεχνολογίας για το λιανεμπόριο “Retail Innovation Lab” με τις καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που διαμορφώνουν το κατάστημα του μέλλοντος, οι δύο πλευρές συζήτησαν σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ένα πλέγμα ενεργειών διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας της Πολιτείας με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ώστε οι τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης να αποτελέσουν βραχίονα ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ έθεσε το ζήτημα της καλύτερης σύνδεσης της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης με την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους.

Στη συζήτηση τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρξουν το επόμενο διάστημα συνέργειες που θα συμβάλλουν στη σφαιρική ενημέρωση των εμπορικών ΜμΕ σχετικά με τις προτεραιότητες της ψηφιακής εποχής και θα αναδείξουν τη δυνατότητα για ουσιαστική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού λιανεμπορίου μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας και της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των ιδιοκτητών και των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις».

Πηγή φωτο: ΕΣΕΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος