O κρυμμένος θησαυρός της Τράπεζας της Ελλάδος – Δείτε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά ακίνητα στην κατοχή της (video)

O Θεόδωρος Πελαγίδης, υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε στην ΕΡΤ για τον κρυμμένο «θησαυρό» του πιστωτικού ιδρύματος σε ακίνητα, οικόπεδα και εμβληματικά κτίρια ανά την Ελλάδα.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1928 και είχε ξεκινήσει από τότε μια μεγάλη προσπάθεια ανέγερσης κτηρίων με μία εσωτερική αυστηρότητα και εξωτερικά με έναν ακαδημαϊκό νεοκλασικισμό», δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά».

Ο κ. Πελαγίδης εστίασε και σε ορισμένα από τα σαράντα ακίνητα – θησαυρούς της Τράπεζας: το κτήριο του ΝΑΤ στον Πειραιά, τον κινηματογράφο «Ελληνίς» στην Κηφισίας, τα κτίρια πέριξ της Λυρικής Σκηνής στην Ακαδημία, το φουτουριστικό κτήριο στη Θέρμη, το ακίνητο της Τσιμισκή, το εμβληματικό κτήριο του Βόλου.

«Αυτό που προσπαθήσαμε είναι αυτά τα ακίνητα, ιδίως στην περιφέρεια, είναι να πηγαίνουν σε νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου», είπε ο κ. Πελαγίδης.

Μιλώντας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τόνισε ότι η διοίκηση της ΤτΕ έχει τη βούληση να το κάνει πουλώντας ή νοικιάζοντας τα κτίρια στην κατοχή της. «Όλα αυτά τα ακίνητα πρέπει να προσαρμοστούν στην πράσινη εποχή», πρόσθεσε ο κ. Πελαγίδης περιγράφοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ενός κτιριακού κομψοτεχνήματος.

Πηγή: Με νέα ματιά | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος