Νέο επίδομα 300 ευρώ από τον ΟΑΕΔ – Ποιοι το δικαιούνται

Παρεμβάσεις αναμένονται στο μέτωπο της ανεργίας, καθώς όσοι άνεργοι πολίτες καταθέσουν ηλεκτρονικά το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα λάβουν επίδομα ύψους 300 ευρώ.

Με τον νέο νόμο δίνεται προτεραιότητα σε όσους είναι άνεργοι για περισσότερα από πέντε χρόνια προκειμένου να συντάξουν ατομικό σχέδιο δράσης. Με την ολοκλήρωση του οι άνεργοι θα παίρνουν άπαξ 300 ευρώ, δεσμεύονται όμως πως θα ακολουθήσουν τις συστάσεις του εργασιακού συμβούλου.

Αν αρνηθούν τρεις θέσεις εργασίας θα διαγράφονται για δύο χρόνια από το μητρώο ανέργων, ενώ για έξι μήνες θα διαγράφονται αν δεν πάρουν πιστοποίηση σε πρόγραμμα κατάρτισης που θα τους προταθεί.

Για τον ΟΑΕΔ η μεγάλη πρόκληση είναι η έλλειψη εργασιακών συμβούλων. Η αναλογία είναι ένας σύμβουλος για 1.180 ανέργους, ενώ στην Ευρώπη αναλογεί κατά μέσο όρο ένας εργασιακός σύμβουλος για 130 ανέργους.

Έχει ξεκινήσει η πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, ετοιμαζόμαστε για άλλες προσλήψεις” τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοψάλτης.

Εξάλλου, πρεμιέρα κάνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας την 1η Ιουλίου. Θα ενεργοποιηθεί πρώτα σε τράπεζες και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Η κάρτα θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μαύρης εργασίας.

Ρεπορτάζ: Μαρίνια Δεμερτζιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος