Νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών η Μελίνα Τραυλού

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (EEE) εξελέγη ομόφωνα η Μελίνα Τραυλού. «Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας», «να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας», σημείωσε η κα Τραυλού.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1974 που το το εκλεκτορικό σώμα της ΕΕΕ χρειάστηκε να ψηφίσει για την θέση του προέδρου, αφού συνήθως ο τελικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ένας.

Η Μελίνα Τραυλού διαδέχεται τον απερχόμενο και επί 4 συνεχόμενες θητείες πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη.

Η δήλωση της νέας προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή να εκλεγώ ομόφωνα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η εμπιστοσύνη όλων με γεμίζει περηφάνια, αλλά κυρίως ταπεινότητα, σεβασμό κι ευθύνη ως προς την αποστολή μου.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον απερχόμενο πρόεδρό μας, Θεόδωρο Βενιάμη για την πολυετή, συνεπή, πολυπεπίπεδη και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία και στο κοινωνικό αποτύπωμά της, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Μπροστά μας έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ένα στόχο εθνικό, ένα στόχο παγκόσμιο: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας».

Η Μελίνα Τραυλού είναι πρόεδρος της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς οχημάτων Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, που ίδρυσε ο πατέρας της Νίκος Τραυλός το 1975.

Έχει σπουδάσει μάνατζμεντ στις ΗΠΑ, εργαζόταν στην εταιρεία από τα σχολικά της χρόνια και ακολουθώντας τον πατέρα της από νεαρή ηλικία βίωσε από κοντά τις προκλήσεις της ναυτιλίας.

Η εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises της οποίας ηγείται απαριθμεί  18 πλοία μεταφορικής ικανότητας έως 5.000 οχήματα, εξυπηρετώντας 20 χώρες με πάνω από 30 κομβικής σημασίας λιμάνια στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο στόλος της μεταφέρει ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα.

Το 2017 ίδρυσε την εταιρεία Neptune Dry, η οποία διαχειρίζεται στόλο πέντε φορτηγών πλοίων με μέσο όρο ηλικίας τα 7 έτη. Έως τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Neptune. Από τον Οκτώβριο του 2021, παραμένει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η Μελίνα Τραυλού είναι πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association. Αποτελεί ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών τα τελευταία 15 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος