Microsoft: Απέλυσε 1.000 υπαλλήλους – Είχαν προηγηθεί οι Meta, Twitter, Snap

Array

Χίλιους υπαλλήλους από διάφορα τμήματα αυτή την εβδομάδα απέλυσε η Microsoft, κάτι που έγραψε σήμερα το Axios επικαλούμενο μια πηγή.

Η εταιρεία γίνεται έτσι η τελευταία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που μειώνει θέσεις εργασίας ή περιορίζει τις προσλήψεις εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Να σημειωθεί ότι οι απολύσεις επηρέασαν λιγότερο από το 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας ή περίπου 221.000 υπαλλήλους από τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι καταργήθηκε ένας μικρός αριθμός θέσεων εργασίας και ότι θα αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της συν τω χρόνω.

Πάντως, η Microsoft δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Axios.

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας, ανάμεσά τους οι Meta Platforms Inc (πρώην Facebook), Twitter Inc και Snap Inc έχουν πραγματοποιήσει απολύσεις και έχουν περιορίσει τις προσλήψεις τους τελευταίους μήνες καθώς επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια, η Microsoft μετονόμασε την πασίγνωστη σουίτα προγραμμάτων της. Έτσι, το Microsoft Office πλέον λέγεται Microsoft 365.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος