Μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες φέρνει η κυβέρνηση – Σε λίγο οι ανακοινώσεις

Τα μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, θα παρουσιάσουν στις 11:00 σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Δύο στατιστικά ευρήματα είναι αυτά τα οποία έχουν εντείνει τον προβληματισμό για τις νέες οικογένειες. Το ένα είναι ο πολύ υψηλός πληθωρισμός που έχει πλήξει και τη χώρα, ειδικά την τελευταία διετία. Το δεύτερο στατιστικό εύρημα έρχεται από το μέτωπο του δημογραφικού, αφού μείωση καταγράφεται το 2023 στον αριθμό των γεννήσεων.

Τα μέτρα που αναμένονται “κλείδωσαν” αργά χθες το βράδυ και θα προβλέπουν βελτιώσεις όσον αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος γέννησης παιδιού και του επιδόματος τέκνων, τα εισοδηματικά κριτήρια για το οποίο έχουν παραμείνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και το ύψος του.

Εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα πρέπει να έρθουν να προστεθούν στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ενεργοποιούνται το επόμενο διάστημα για το 2024, μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση του επιδόματος τέκνων για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και η διεύρυνση της έκπτωσης φόρου για τους γονείς με παιδιά στον ιδιωτικό τομέα. Το όφελος του συγκεκριμένου μέτρου αναμένεται να φανεί στο τέλος του μήνα με την καταβολή της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου.

«Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα» τόνισε πρόσφατα από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος