Μέτρα κατά της ακρίβειας στην ενέργεια μετά το Πάσχα (video)

Ένα νέο πλέγμα μέτρων στήριξης απέναντι στην πανάκριβη ενέργεια αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Εντός Μαΐου, θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός απορρόφησης των ανατιμήσεων για οριζόντια μείωση τιμών, ενώ θα παραταθεί η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης.

Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθούν οι επόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση και για τον Μάιο της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και της τιμής του πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά.

Η τιμή χονδρικής του ρεύματος διαμορφώνεται τον Απρίλιο στα 252 ευρώ από 273 ευρώ τον Μάρτιο οπότε η επιδότηση αναμένεται να ξεπεράσει για έναν ακόμη μήνα τα 65 ευρώ.

Μέσα στον Μάιο σχεδιάζεται να ανακοινωθεί ο μηχανισμός απορρόφησης των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια ώστε να υπάρξει οριζόντια μείωση των τιμών.

Μετά την αναβάθμιση από την Standard and Poors, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον μια κλίμακα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

«Είμαστε μια ανάσα από την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, μια σφραγίδα αξιοπιστίας που θα αναβαθμίσει τις επενδυτικές και αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας. Συνεχίζουμε σταθερά με την ίδια σοβαρότητα, προσήλωση και σκληρή δουλειά για την τελική ευθεία», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήμασταν έξι σκαλοπάτια μακριά. Από χθες έχουμε καλύψει τα πέντε. Και μας μένει ένα μόνο σκαλοπάτι να διέλθουμε για να λήξει οριστικά η περιπέτεια», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Την επόμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο καταθέτει στις Βρυξέλλες τις αναθεωρημένες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με τον πήχη της ανάπτυξης να μπαίνει στο 3% και του πληθωρισμού πάνω από 5%.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:

Σταϊκούρας: Επιστέγασμα της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την «S&P Global Ratings»

Κάρτα καυσίμων: Ανοίγει στις 26/4 η πλατφόρμα – Bάσει ΑΦΜ οι αιτήσεις, πώς εκδίδεται η ψηφιακή κάρτα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος