Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

Array

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση υπό το βάρος της εκτόξευσης των τιμών στο φυσικό αέριο και το ρεύμα. Το σχέδιο περιλαμβάνει και την καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το πρωί από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού τυφώνα που πλήττει την γηραιά ήπειρο, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στο οικονομικό επιτελείο έχουν πάρει φωτιά τα κομπιουτεράκια και οι υπολογισμοί για το κόστος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Η παράμετρος εξοικονόμηση είναι σημαντική της συνολικής εξίσωσης που καλείται να λύσει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσουμε τον φετινό εξααιρετικά δύσκολο, όπως προδιαγράφεται, χειμώνα. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται αύριο ένα πλέγμα ανακοινώσεων από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών προκειμένου να περάσουμε στην πράξη στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας για τους φορείς του Δημοσίου. Έχει γίνει και έχει ανακοινωθεί από το καλοκαίρι ο κεντρικός σχεδιασμός, πλέον το ζητούμενο είναι να περάσουμε στα στάδιο της υλοποίησης.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν κίνητρα και αντικίνητρα για τους φορείς του Δημοσίου με στόχο να αποδώσουν καρπούς οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της θέρμανσης δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό κοινωνοί της όλης προσπάθειας θα πρέπει να γίνουν και τα νοικοκυριά και σε πρώτη φάση σχεδιάζεται μία εκτεταμένη καμπάνια ενημέρωσης με μέτρα που μπορούν να υιοθετήσουν άμεσα τα νοικοκυριά κι έτσι να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια εξοικονόμηση οικονομικών πόρων δεδομένου ότι οι επιδοτήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας προκαλούν μεγάλο βάρος αυτή τη στιγμή στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο τελικός σχεδιασμός όσον αφορά και τα μέτρα στηρίξης αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρο και πιθανότατα μετά την Παρασκευή, για να υπάρχει σαφής εικόνα και για το ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ όσον αφορά στην επιβολή πλαφόν ειδικά στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος