M. Zάγκα για τις αυξήσεις στα καύσιμα: Μέσος όρος δαπάνης στα πρατήρια είναι τα 10 – 20 € – Ο κόσμος δεν έχει λεφτά (video)

Για την ενεργειακή κρίση που δε λέει να τελειώσει με τις τιμές των καυσίμων να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

«Τη Δευτέρα είχαμε μια πρώτη αύξηση και την Τετάρτη πάλι, η απλή αμόλυβδη πήρε αύξηση δύο λεπτά» δήλωσε η κ. Ζάγκα όσον αφορά τις ανατιμήσεις που περνούν από τα διυλιστήρια στις αντλίες των πρατηρίων.

«Στα τιμολόγια είδα ότι από τις 11 Αυγούστου έχει πάρει η απλή αμόλυβδη πέντε λεπτά αύξηση ενώ το πετρέλαιο, από 6/8 έχει πάρει αύξηση 13 λεπτά» αποκάλυψε η κ. Ζάγκα η οποία εστίασε στη σημασία της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία.

«Αυτή τη στιγμή το απλό πετρέλαιο κίνησης είναι γύρο στα 1,90 €» ανέφερε η πρόεδρος των πρατηριούχων εξηγώντας την πορεία της διακύμανσης των τιμών τον Αύγουστο.

Ο πόλεμος την Ουκρανία και η ισοτιμία ευρώ και δολαρίου είναι δύο από τους λόγους που εξηγούν την εκτίναξη των τιμών, σύμφωνα με την κ. Ζάγκα.

«Στην Αττική ο μέσος όρος της απλής αμόλυβδης είναι πάνω από τα δύο ευρώ» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των πρατηριούχων που παρακολουθεί με αγωνία τις διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης.

«Ο κόσμος ότι είχε τα ξόδεψε. Είναι και τέλος του μήνα. Είναι δύσκολα» για τους πολίτες δήλωσε η κ. Ζάγκα υποστηρίζοντας ότι την περίεργη αυτή εποχή επαγγελματίες πρατηριούχοι και πολίτες κάνουν υπομονή.

«Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει. Ο κόσμος πρέπει να παίρνει την ποσότητα και την ποιότητα που πρέπει στην σωστή τιμή και γι’ αυτό είναι υπεύθυνο το κράτος», συμπλήρωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος