Λογαριασμός ρεύματος από 361 € στα 4.877 € – Με την αγωνία του λογαριασμού ρεύματος ζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά (video)

Array

Την αγωνία που βιώνουν οι καταναλωτές ρεύματος πριν από την έκδοση του εκκαθαριστικού λογαριασμού περιγράφει στην ΕΡΤ και την εκπομπή «με νέα ματιά» ο Τάσος Βαζάκας, ιδιοκτήτης φούρνου.

Από 361 € που πλήρωνε το Νοέμβριο του 2020, τον Δεκέμβριο του 2021 κατέβαλε 4.877,11 € και τον Μάρτιο του 2022 αναγκάστηκε να πληρώσει 5.020,16 €. Και αυτά τα ποσά αφορούν μόνο τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Παρόμοια κατάσταστη αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης φούρνου και με την τιμή του φυσικού αερίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βαζάκας τόνισε ότι ανέβηκε το κόστος της κιλοβατώρας ανεξάρτητα από την ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τελική τιμή της κιλοβατώρας. Πληρώναμε 7 λεπτά την κιλοβατώρα και τώρα, αφού βγει η ρήτρα η τελική τιμή, θα πληρώνουμε 25 λεπτά ανά κιλοβατώρα».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο κ. Βαζάκας τόνισε ότι πλέον ακόμη και το προσωπικό στην επιχείρησή του αντιμετωπίζει δυσκολίες. «Τους δίνουμε προκαταβολή για να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους», επισήμανε ο επιχειρηματίας μιλώντας για την «ενεργειακή κρίση που ταλανίζει την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | Με νέα ματιά | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος