Λογαριασμοί ρεύματος: Οι περισσότερο ωφελημένοι από τα νέα μέτρα στήριξης (video)

Από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ένα μεγάλο κομμάτι των καταναλωτών θα ωφεληθεί καθώς το 30% του πληθυσμού κατανάλωσε περισσότερες από 300 κιλοβατώρες ανά μήνα.

Πιο συγκεκριμένα από τις αναδρομικές ενισχύσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα ωφεληθούν όσοι κατανάλωσαν στην κύρια κατοικία τους πάνω από 300 κιλοβατώρες ανά μήνα στο 6μηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου. Απαραίτητη προϋπόθεση το οικογενειακό τους εισόδημα να μην ξεπερνά τις 45.000 ευρώ. Οι δε δικαιούχοι ενδέχεται να ξεπεράσουν και το ένα εκατομμύριο.

Ο αριθμός ανεβαίνει καθώς οι ωφελούμενοι των αυξημένων επιδοτήσεων για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου θα είναι πολύ περισσότεροι. Εκτός του ότι αίρεται το όριο των 300 κιλοβατωρών στην επιδότηση, θα λαμβάνουν ενισχύσεις απευθείας στους λογαριασμούς τους και όσοι εμφανίζονται με δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες. Και σε αυτή την περίπτωση θα ωφεληθούν πάνω από 1 με 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Για την παρέμβαση δε που θα γίνει στην αγορά ενέργειας από τον Ιούλιο και μετά, τα μέτρα θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα νοικοκυριά θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το αν το σπίτι τους είναι πρώτη ή δευτερεύουσα κατοικία αλλά και από το ύψος του εισοδήματος και ανεξάρτητα από τον όγκο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανάλυση: Θάνος Τσίρος | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος