Λιανικό εμπόριο: Μείωση τζίρου 3,4% τον Ιούλιο – Αύξηση 14,5% για τα πολυκαταστήματα

Μείωση 3,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, με την εικόνα στα επιμέρους καταστήματα να είναι ουσιαστικά μεικτή.

Ειδικότερα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Πολυκαταστήματα (14,5%), Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη- Οικιακό εξοπλισμό (10,8%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (2,8%), Ένδυση- Υπόδηση (1,2%) και Τρόφιμα-Ποτά- Καπνό (1,1%). Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (5,2%), Φαρμακευτικά- Καλλυντικά (3,4%) και Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (0,3%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 3,4% τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023 σημείωσε αύξηση 9,7%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,5% τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,1% τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023 σημείωσε αύξηση 5,2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,1% τον Ιούλιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος