Λιανεμπόριο: Έτοιμη η εφαρμογή για μετακινήσεις με sms στο 13032

Έτοιμη προς λειτουργία είναι η εφαρμογή με την αποστολή sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 για μετακινήσεις στα εμπορικά καταστήματα, η οποία αναμένεται να ισχύσει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Ο κωδικός 13032 για το λιανεμπόριο είναι έτοιμος, ώστε να τεθεί σε  εφαρμογή αν χρειαστεί» ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm παραπέμποντας για την ακριβή ημερομηνία στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο απαντητικό μήνυμα που λαμβάνει ο χρήστης δεν υπάρχει αναγραφή του ονόματος, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο χρονικό περιθώριο θα δίνει. Αναμένεται να παρέχει δυνατότητα αποστολής του μηνύματος μόνο μία φορά την ημέρα.

Διαβάστε επίσης Γ. Γεωργαντάς: Έτοιμες οι προτάσεις μας για τη λειτουργία του λιανεμπορίου (audio)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σε ετοιμότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος