ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διάσωση των θέσεων εργασίας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη σύσκεψη που κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου σε κινηματογράφο της Λάρυμνας, διεκδικώντας τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διάσωση των θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: (ΟΜΕ) «Εγκρίθηκε ψήφισμα (διαβάστε το πλήρες κείμενο) βάζοντας τις βάσεις για περαιτέρω συντονισμό και από κοινού οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

Εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων από την Στερεά και Εύβοια, από την Αττική, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κομμάτων και της τοπικής διοίκησης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας μαζικό και δυναμικό «παρών» στη μεγάλη σύσκεψη συλλαλητήριο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διάσωση των θέσεων εργασίας

Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγάλη σύσκεψη τον Δεκέμβρη του 2019, που αποτέλεσε την αφετηρία για την έναρξη αυτού του μεγαλειώδη αγώνα, ένωσαν τις φωνές τους και απαίτησαν “δουλειά, καμίνια μηχανές να ανάψουνε ξανά”.

Έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι και με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, έχοντας δίπλα ολόκληρη την εργατική τάξη και το λαό της χώρας.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Κώστας Μπάτσικας μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και οι Νίκος Μαυροκέφαλος και Βάλσαμος Συρίγος, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων στη σύσκεψη – συλλαλητήριο που κάλεσαν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ χαιρέτησε ξεκινώντας την εισήγηση εκ μέρους όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, ο Παναγιώτης Πολίτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας».

Πηγή φωτο: ΟΜΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος