ΛΑΡΚΟ: Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους

Με ευρεία σύσκεψη πολιτικών, φορέων, οργανώσεων και σωματείων στον χώρο του εργοστασίου στις 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ., συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με διεκδίκηση τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την Κυβερνητική απόφαση για απόλυση του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία οδηγεί στην ανεργία πάνω από 1.000 εργαζόμενους, έρχεται μετά την Κυβερνητική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Εκτός από την ανεργία, πολλοί από τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ θα αναγκαστούν να ξεσπιτωθούν αφού καλούνται παράλληλα να εγκαταλείψουν τις εργατικές κατοικίες στις οποίες διέμεναν δίπλα από το εργοστάσιο.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων στη ΛΑΡΚΟ, ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΜ σε ανακοίνωσή της: «Η κυβερνητική πολιτική διαλύει μια ακόμα Δημόσια επιχείρηση και παραδίδει τον Εθνικό ορυκτό πλούτο στους επικαρπωτές του πλούτου του Ελληνικού λαού, που δεν είναι άλλοι από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η κορύφωση του δράματος έρχεται με την γνωστοποίηση από τη κυβέρνηση στα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, μαζί και οι «εργολαβικοί».

Επιπλέον ξεσπιτώνουν τους υποψήφιους άνεργους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ, αφού τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν και τα εργατικά σπίτια στα οποία
διαμένουν, δίπλα από το εργοστάσιο.
Αυτή η σκληρότητα και αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να απαντηθεί!
Η Π.Ο.Ε.Μ. καλεί τους μεταλλεργάτες σε ένα διαρκή αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που μας πλήττουν.
Διοίκηση και μεταλλεργάτες είμαστε όλοι μια γροθιά, δίπλα στους συνάδελφους της ΛΑΡΚΟ και μαζί τους διεκδικούμε την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην εργασία και μια καλύτερη ζωή!».

Το ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο) «καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας, κάθε συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο σε μαζική μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. ΤΩΡΑ να εκφραστεί πολύμορφα και με κάθε τρόπο η μαζική, εργατική, λαϊκή αλληλεγγύη στον Αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για το δικαίωμα στην δουλειά, για το δικαίωμα στην ζωή.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής είναι αγώνας όλη της Εργατικής Τάξης. Είναι υποχρέωση όλων μας, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!».

Παράλληλα, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικοί, αυτοδιοικητικοί, φοιτητικοί φορείς, με ανακοινώσεις τους τάσσονται υπέρ των διεκδικήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος